חשבתם שאוכל בריא הוא ערימת עלים חסרי טעם?

 

לא מוכרחים להתחיל כל מתכון בשתי חבילות חמאה ושמנת מתוקה שכבר בשלב פתיחת העטיפה גורמים לעורקים להיסתם. אפשר לבשל אוכל בריא וטעים עם תחליפים המעשירים את האוכל באותה מידה.

 

קבלו כמה עצות טובות


רבים מאתנו מנסים לאכול בריא, בין אם לטובת המשקל בין אם לטובת הבריאות, אבל בדמיון שלנו אוכל בריאותי מצטייר כעלים ירקרקים חסרי טעם.

 

כאשר התחלתי בפרויקט שינוי האורח חיים שלי, שבמהלכו השלתי 71 קילוגרמים ממשקלי, הבנתי שכדי להתמיד באורח חיים כזה ולשמור על משקל בריא אני חייבת לשנות את צורת הבישול.


במקום בישול עתיר שומן וכל מיני גבינות עתירות מצאתי תחליפים טעימים לא פחות.


למדתי שהאוכל מקבל את טעמו מחומרי גלם טובים כגון עשבי תיבול טריים, רטבים שאינם עתירי קלוריות ולעיתים ממיצי פירות הדר, כך שאין צורך להעשיר את האוכל בשומנים למיניהם או בסוכר כדי לקבל ארוחה עשירה וחגיגית. בהמשך מחכים לכם כמה מתכונים נהדרים, בריאים וטובים לגוף ולנפש.


לפניכם טיפים לבישול בריא יותר:
קל למצוא תחליף לשמנת - את השמנת העתירה במאכלים, כמו פסטות, פשטידות ומוקרמים למיניהם - החליפו בשמנת מופחתת שומן או בגבינת ריקוטה שטעמה אינו מזכיר כלל את אחוזי השומן הנמוכים שיש בה.


טגנו עם תרסיס שמן ולא עם שמן - אם אתם אוהבים טעם מטוגן אבל רוצים להימנע מצריכה מיותרת של קלוריות ושומן, טגנו בתרסיס שמן. כל עוד מרססים את המחבת בצורה אחידה ומבשלים על להבה נמוכה (כך שהתרסיס לא יישרף), תתפלאו כמה דברים נפלאים אפשר לעשות בו - מחביתות ועד לביבות, טיגון בצל ואף שניצלים דקים.


הפחיתו את כמות השומן בעוגות - תפקיד השומן בעוגה הוא להעניק לה לחות. לעיתים כמויות השומן מופרזות כך שאפשר להפחית מהן. השתדלו תמיד להשתמש בשמן קנולה הבריא יותר.


אל תפחדו מאפייה - לעיתים אפייה על טורבו (ואז צלייה בחום גבוה) טעימה יותר מטיגון עמוק שאליו רובנו רגילים. אפשר לאפות תפוחי אדמה, תבשילים שונים, דגים, עופות, המבורגרים ועוד.


מאת שירה וסרמן
מנחת קבוצות להרזיה ואורח חיים בריא, מנחת סדנאות בישול גורמה ללא שמן
www.halfshira.co.il

 

 

 


 

 

עוף עם דלורית בטריאקי

 

מצרכים:

  • שני רבעי עוף ללא עור )חזה / ירך( נקיים משומן
  • שתי כפות רוטב טריאקי
  • שתי כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • חמש כפות רוטב סויה מופחת נתרן
  • שתי דלוריות קלופות, נקיות מגרעינים, פרוסות בעובי שני סנטימטרים
  • שלושה בצלים קלופים ופרוסים דק
  • מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.

 

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה את העוף עם הרטבים.
  2. מוסיפים מלח ופלפל ופפריקה לפי הטעם.
  3. מפזרים בתבנית עם מעט תרסיס שמן קנולה, את פרוסות הבצל
  4. מעל הבצל מפזרים את הדלוריתמעליהן מניחים את רבעי העוף.
  5. מעל הכל שופכים את יתרת הרוטב.
  6. אופים עם כיסוי כ 30- דקות ובנוסף בלי כיסוי עוד 30דקות.

 

 

סלט גרגרי חומוס וגבינה בולגרית

(לשלוש מנות)

 

מצרכים:

  • קופסא גרגרי חומוס ללא המים
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • חופן עירית או בצל ירוק קצוץ
  • סלסלה של עגבניות שרי חצויות
  • כף שמן זית
  • מיץ מלימון אחד.

 

הוראות הכנה:

מערבבים הכל היטב ואוכלים מיד.

 

 

אנטיפסטי בריא וטעים אנטיפסטי

 

מצרכים:

  • שלושה פלפלים אדומים פרוסים לרבעים
  • חצי כרובית חתוכה בינוני
  • בטטה קטנה לכל סועד פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ,
  • ארבעה עד חמישה שיני שום חצויות
  • בצל חתוך לרבעים
  • ארבעה קישואים (רצוי זוקיני) פרוסים לעיגולים בעובי שני ס"מ
  • חציל קטן פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 כף שמן זית.
  • אפשר להשתמש בכל סוג ירקות שאוהבים.

 

הוראות הכנה:

  1. מניחים את כל הירקות בקערה, כולל הבצל והשום
  2. מוסיפים מעט אורגנו (עדיף טרי, אבל אפשר יבש)
  3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, כף שמן זית.
  4. מערבבים הכל היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  5. אופים בחום בינוני 30 דקות עד שהירקות משחימים.

 

 

שירה וסרמן, חצי שירה, מרצה בנושאי ירידה במשקל ושמירה על אורח חיים בריא.

חזרה לעמוד "חצי שירה בתקשורת"

 

 

 

תגובות