אוכלים בריא גם מחוץ לבית

 

 

הגעתם ללימודים מהעבודה ולא הספקתם לאכול? הזמינו בשר בלי שמן, סלט וספגטי בלי רטבים, כריך עם מעט קלוריות או שבכלל השתדלו להביא אוכל מהבית

 

 

רבים מלקוחותיי הסטודנטים מתארים לי שוב ושוב את הסיטואציה שמוכרת לרובנו: עוד יום מתיש שמתחיל בעבודה משעה מוקדמת בבוקר ועד לאחה"צ, לא מספיק שהטריפו אותך בעבודה, עכשיו צריך למהר כי אוטוטו מתחיל השיעור.


אבל איך אפשר ללמוד על בטן ריקה? הראש מתפוצץ והבטן מקרקרת, האנשים באוטובוס מסתכלים עליך ולא מבינים מאיפה הרעשים האלה מגיעים, גם בני הזוג הנחמדים באוטובוס ששאלת אותם מה השעה עשו פרצוף כשדיברת, כנראה שלא רק שומעים ומרגישים, אלא גם מריחים את הרעב שלך. אין ברירה, צריך לקנות משהו לאכול ומהר.

 

אז מה מומלץ לאכול בחוץ? בדרך כלל אנשים רעבים מאוד נוטים 'לחטוף' את הדבר הראשון שהם מוצאים לאכול, ולא משנה הטיב, הטעם או המחיר.

 

כמי שעוזרת למאות אנשים לשמור על אורח חיים בריא ואף לרדת במשקל, ההמלצה שלי היא שאם כבר חייבים לאכול בחוץ אז לאכול אוכל 'ברור', הכוונה היא לאוכל שאפשר לראות בקלות מה יש בו (בניגוד נניח למוקפצים השונים שחוץ מקצת נודלס ועוף לא ברור מה יש בפנים).

 

 

רוצים דוגמאות וטיפים איך אפשר לאכול בריא גם בחוץ?

 

 

אם החלטתם להזמין דג או בשר עוף - חשוב לוודא שמכינים אותם על הגריל, דבר זה יבטיח לכם שאין במנה כמות שמן שאפשר לטגן בה כמה סופגניות לחנוכה.

 

אם חשקה נפשכם בסלט - תמיד אפשר לבקש אותו ללא תיבול, מרבית הסלטים המתובלים מגיעים עם כמות עצומה של רוטב, שלא תמיד מצדיקה את עצמה. לעיתים הרוטב עצמו מורכב מ-90% שמן ו-10% מרכיב נוסף, ובחלק גדול מהמקרים הוא כלל אינו טעים.

 

אם עברתם ליד הסופרמרקט ובא לכם לאכול גבינה כלשהי - כדאי לכם לקחת גבינת 5%, רוב המקומות שמכבדים את שומרי הגזרה מחזיקים גבינות 5% בכל מיני וריאציות: מלוחה, לבנה, צפתית ועוד.

 

רוצים פסטה? - פסטה אינה מזיקה מבחינה בריאותית, אך היא הרבה יותר משמינה מאשר אורז או תפוח אדמה למשל. מעבר לכך, יש את נושא הרוטב, שהוא לרוב לא הכי בריא ולעיתים מוגש בכמות מוגזמת. רוב המקומות יסכימו להגיש לכם את רוטב הפסטה בצד, כך שתוכלו לשלוט בכמות הרוטב הנצרכת.

 

ומה עם סנדוויץ? - סדוויץ' היא האופציה האולטימטיבית של הסטודנטים, אך ברוב המקרים רק הלחמניה תכיל כ-400 קלוריות, וכן רטבים על בבסיס שמן כמו ממרח זיתים, ממרח עגבניות, פסטו ומיונז. מומלץ תמיד לבחור בלחם שכמות הקלוריות בו היא נמוכה באופן משמעותי, מה גם שלחם מלא הוא הרבה יותר משביע.

 

 

והאמת? הכי טוב, אם אפשר, להביא אוכל מהבית ולפניכם שני מתכונים איכותיים של אוכל טעים ובריא שהרבה יותר משתלם כלכלית, קלורית וקולינרית מאשר לקנות אוכל בחוץ!

 


מאת שירה וסרמן
מנחת קבוצות להרזיה ואורח חיים בריא
www.halfshira.co.il

 

 

 


 

 

מטבוחה קלה

מטבוחה קלה

 

המצרכים:

  • שמים בסיר גדול את הפריטים הבאים:
  • קילו עגבניות קצוצות,
  • כף רסק עגבניות,
  • כף שמן זית,
  • 4 שיני שום כתושות,
  • 4 פלפלים גדולים קצוצים.

 

הוראות הכנה:

  • מבשלים הכל על אש בינונית כ-40 דק', עד שהכל רך.
  • לאחר מכן נותנים למטבוחה להתקרר קצת ואז מכניסים למקרר לשעתיים-שלוש.

 

בתאבון!

 

 

פשטידת שכבות פירה ובשר עוף טחון אפוי

פשטידת שכבות פירה ובשר / עוף טחון אפוי

 

המצרכים לתבנית מרובעת בינונית:

  • 7 תפוחי אדמה מבושלים,
  • מלח ופלפל,
  • חצי קילו בשר עוף טחון (עדיף) או בשר בקר טחון (בתמונה),
  • כורכום.

 

הוראות הכנה לפירה:

  • מועכים 7 תפוחי אדמה גדולים מבושלים (אפשר לבשל במיקרו ללא קליפה או במים על הגז) מועכים היטב, מערבבים עם מלח ופלפל.

 

הוראות הכנה למלית בשר / עוף:

  • במחבת גדולה מטגנים בספריי שמן בצל אחד גדול עד שמזהיב, מוסיפים את העוף הטחון, מעט כורכום, מלח פלפל ופפריקה.
  • כשהעוף מבושל לגמרי מורידים מהאש מקררים כמה דקות.
  • שמים בתבנית שכבת פירה עבה, שכבת עוף עבה ועוד שכבת פירה.
  • אופים בחום בינוני-גבוה עד שהפירה מלמעלה נהיה שחום.

מומלץ לאכול מנה של בערך קוביה, בדיוק כמו הקוביה החסרה בפשטידה שבתמונה :)

 

בתאבון!

 

 

 

 

חזרה לעמוד "חצי שירה בתקשורת"

 

 

 

תגובות