קבבונים אפויים עם אורז - מתכון של חצי שירה

  • time 75 דקות
  • difficulty קשה
  • serving 8 מנות
 
  • קלוריות
    166.3
  • חלבון
    11.1
  • פחמימות
    9.8
  • שומנים
    9.4
  • נתרן
    0.1

מצרכים

  • לקבבונים: קילו בשר טחון נקי משומן
  • בצל גדול מגורד
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כפית כמון טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם
  • לאורז: מבשלים כוס וחצי אורז בסמטי לפי הוראות היצרן, אפשר גם אורז בר
  • לטחינה: מכינים טחינה מדוללת לפי הוראות היצרן (מלח, שום כתוש, מיץ לימון ומים)

הוראות הכנה

  1. מערבבים היטב את חומרי הקבב, יוצרים כדורים קטנים, מטגנים קלות רק להשחמה (להשאיר חי במרכז, זה עוד יאפה בתנור) במחבת עם ספריי שמן
  2. בתבנית רחבה שמים שכבה של אורז, מעליה מסדרים את הקבבונים
  3. על כל קבבון שמים כפית טחינה ואופים על חום בינוני עד שהטחינה מתקשה על הקבבונים והם מתבשלים מבפנים
  4. אפשר להכין גם קבבונים אלה בדיוק לפי אותו מתכון רק עם דג לבן טחון

 



הרשמה לאתר בחינם צרו קשר